Az alábbi nagyobb projektekben volt szerencsénk a múltban közreműködni:

Környezetvédelmi termékdíj kalkulátor (2012)

Szinte mindenki fizet termékdíjat aki termel vagy reklámoz. Az ő életüket hivatott megkönnyíteni a Termékdíj kalkulátor: A felhasználó üzletmenete szempontjából releváns adatokból számítja a fizetendő összeget.


TestCake szoftvertesztelő webalkalmazás (2011)

Partnerem egy komoly magyar kémiai szoftvereket fejlesztő cég, aki a szoftvertesztélési feladatainak mededzselésére keres egyedi megoldást.

Az eredmény egy a JIRA feladatkövető rendszerre kapcsolható tesztelés irányító felület, amely mellesleg egy jól használató és professzionális megjelenésű webalkalmazás. A webalkalmazást a saját keretrendszeremre építettem és a saját webszolgáltatásomon üzemeltetem. A designhoz ezuttal a professzionális webalkalmazásokhoz szánt Bootstrap-ot (ez a Twitter felülete) használtam fel.


FAVORIT honlap (2011)

A favorit-nyomda.hu honlapjának elészítése. Egy újabb webdesign amire büszke lehetek.


Halterápia honlap (2011)

A halterápia.hu honlap teljeskörű kivitelezése az igényfelméréstől a tervezésen át a kódolásig. A YouTube-ra szánt videó szerkesztésétől a Lájk gombtol, a minimális SEO-ig terjedő kiegészítő tevékenységekkel.

Ez az első munkám ahol lehetőségem volt webdizájn téren is alkotni, az eredménye pedig úgy érzem büszke lehetek..


EndoMedix időpont előjegyző rendszer (2010)

A gasztroenterológia-központok által használt orvosi időpont-előjegyző rendszer. A betegek egy call-centeren keresztül jelentkeznek be az időpont foglalási rendszerbe, ahol megtörténik (pl. lakóhely alapján) az ütközésmentes orvoshoz és az időponthoz és vizsgálati eljáráshoz és helyszínhez rendelés. Az orvosok felviszik az elvégzett kezeléseket és a felírt készítményeket, melyekből később kimutatások készülnek.

VPN-en keresztül üzemeltetett szerver-kliens rendszerű alkalmazás, melynek kliens oldala natív Windows alkalmazás, mely saját protokollal kommunikál a szerver oldalon egy MySQL adatbázissal dolgozó Linux kiszolgáló alkalmazással. A megvalósításhoz saját esemény feldolgozáson és a nagy hatékonyságot biztosító IO polling technikán alapú szerver infrastruktúra készült, melyre egy valósidejű esemény értesítő és objektum szinkronizációs és objektum perzisztencia rendszert építettem. (Python, GTK, MySQL, Windows, Linux)

Mindez lehetővé teszi hogy megkerüljük a mai webalkalmazások három legnagyobb korlátját: A szerver oldali értesítések hiánya, sok adat interaktív kezelésének körülményes volta, valamint a kliens oldali perzisztencia hiánya. E nehézségek egy hagyományos web-alkalmazást, de még egy Web-kettes alkalmazást is költségessé és/vagy lassúvá tennének.

Az általam szállított szoftver egy kicsi és hatékony megoldással egyesíti a natív és a webes "világ" előnyeit:

  • Elosztott adatkezelés: Minden kliensnél a változás pillanatában frissülő adatok.
  • Konkurens szerkesztések kezelése: Mi történjen ha két kliens egyszerre két ellentmondó változást próbál bevinni?
  • Kliens oldali adat-perzisztencia: Nem kell minden indításnál sok százezer rekordot letölteni, azok mégis mind rendelkezésre állnak a kliensoldalon. Tehát pl. nem kell lapozni vagy a szerveroldalon keresni.
  • Natív GUI: Még a JavaScript és a jQuery korában sem érték utol a webes form-ok a natív GUI sokoldalúságát, teljesítményét és költségét. A jóval fejlettebb megjelenítési lehetőségekről (pl. OpenGL) nem is beszélve.

DigiBoard Kids (2010)

Az Alex bútor által forgalmazott DigiBoard Kids gyerekeknek szánt képességfejlesztő eszköz. Saját építésű, testre szabott beágyazott diskless Linux, érintőképernyővel, WIFI-vel és Adobe AIR futtatókörnyezettel. Saját fejlesztésű grafikus indító környezet. (GTK, Python, embedded, Linux)


Paraphraser szoftverhonosító alkalmazás (2009-2010)

A ModernFamilies fejlesztése során felmerült egyedi (a meglévő nyiltforrású megoldásokkal nem kielégíthető) honosítási igények kiszolgálására fejlesztett szoftverhonosító alkalmazás.

Subversion integrációval közvetlenül a forráskódból gyűjti be a fordítandó szövegeket. A több oszlopos megjelenítés lehetővé teszi több nyelv egyidejű fordítását. Követi és nyilvántartja az üzenet előfordulásokat és az üzenet életciklusát (új, módosult, hiányos, felülvizsgálatra vár, stb.) Ellátja a fordítókat a honosítást támogató extra információkkal, pl. a szövegben alkalmazott speciális kódokkal kapcsolatban. Kiegészítő moduljaival képes pl. automatikus fordításra a Google Translate-tel (amit természetesen korrektúrázni kell). Probléma felderítő modulja képes felismerni ha fordítások bizonyos módokon térnek el az eredetitől: Gyanúsan különböző hossz, hiányzó formázó kódok, eltérő mondatszám, túlságosan eltérő vagy túl hasonló fordítások. Bővíthető további bemeneti (további programozási nyelvek támogatása) és kimeneti (más rendszerek által beolvasható nyelvi fájlok támogatása) modulokkal. (GTK, Python, Windows)


BackendMonitor online szerver/alkalmazás monitoring eszköz (2009)

A ModernFamilies szervereinek naplófájlainak real-time monitorozásával, valamint a MySQL adatbázisban tárolt adatok rendszeres lekérdezésével, a rendszerterhelési paraméterek követésével, a hálózat, a levelezőrendszer és a webszolgáltatások rendszeres ellenőrzésével komplett alkalmazás, szerver és szolgáltatás monitoring eszköz.

Gyűjti a futás során az éles szerveren előálló kivételeket, a különböző belső folyamatokat követi és méri a teljesítési időket. Ezekről adatokat gyűjt és tárol, az eseményeket veszélyességük szerint osztályozza, szükség szerint email és SMS riasztásokat küld. Webes felületet listázhatóvá és visszakereshetővé teszi a nyomkövetési adatokat és belső eseményeket, támogatva ezzel a fejlesztést, és a hibaelhárítást. Követi a fejlesztés során kirajzolódó teljesítmény trendeket, ezeket grafikonok formájában prezentálja. (Python, Java, Linux)


NAL 2 (2008-2009)

Önleíró modellen alapuló assembler és fordító. Az előző két tétel eredményeit hasznosító illetve továbbfejlesztő programozási eszközök és elvek kidolgozása. (x86 natív kód, assembly, C, Python, Compiler construction).


ModernFamilies social-networking site (2009)

Egy szociális hálókkal foglalkozó webhely beindításán dolgozó kisméretű cég összes technikai szükségletének ellátása. Web fejlesztés Java 1.5, Hibernate, Spring, Velocity és Red5 alapokon a szerver oldalon, illetve ActionScript3, Flex, PHP, Javascript a kliens oldalon. Rám hárulnak a hibakeresés, az optimalizáció és karbantartás feladatai a teljes kliens/szerver architektúrára nézve, valamint kiegészítő adminisztrációs és támogató komponensek tervezése és kivitelezése. (Java, Flex, Aszinkron/elosztott algoritmusok, Hibernate, Spring, Ambient device-ok)


Moddy programozói modellezőeszköz (2007-2008)

Egy UML/C++ Modellező eszköz (GUI, Python). A kézzel irt kóddal összemérhető minőségű, de tiszta és átlátható C és C++ kód generálása UML modellből. Automatikus fordítás egyik programozási nyelvről a másikra.


McDonalds StoreSideSolution (2006-2008)

A Verety egyedi távoli rendelésfelvevő megoldásának bolt-oldali részének tervezése és megvalósítása. Magas rendelkezésre állású, beágyazott, Linux alapú VoIP alkalmazás készlet. Többnyire architektúrális kérdésekkel, platformhoz és az általános üzleti logikához valamint a hálózatos működéshez kapcsolódó feladatokkal foglalkozom, mint pl. távoli menedzsment és konfiguráció, dinamikus frissítések, hálózati biztonság, stb. (C++, Python, Beágyazott, Hálózatok)


CATI piackutató (interjú vezénylő/kiértékelő) eszköz (2006)

A Computer Assisted Telephone Interview software suite (GUI, Database, Python, custom scripting language)


NAL önmódosító programozási eszköz (2002-2005)

Önmódosító programozás – A jelenleginél jóval rugalmasabb programok készítését célzó módszerek vizsgálata illetve kidolgozása. (Diploma munka) (Parser/Compiler Construction)


FSCP online MMORPG (1998-2003)

Egy nyiltforrású 3D MMORPG játék motor. (OpenGL, networking, web, GNU, distributed computing)


Klíma monitor (2005)

Távoli felügyelet szoftver egy légkondicionáló rendszer számára. (GUI, networking, adatgyűjtés, GTK on Windows)


Detonator Music System zenegép (2003-2005)

Egy teljes beágyazott Linux rendszer hardver/szoftver elemeinek összeállítása F/OSS elemekből és multimédia alkalmazás tervezése és fejlesztése egy zenegép rendszer számára. (GUI, Multimedia, Embedded, kernel hacking)


Mudry GUI (1994)

A Windows felhasználói felületével teljesen megegyező grafikus és egy a Turbo rendszerével megegyező karakteres felhasználói felület kifejlesztése Borland Pascal-ban. (GUI, OO)


Kerékpár Ergométer bemérő (1994-1995)

Ergométer kalibrációs rendszer a LabTech Kft. részére. (GUI, adatgyűjtés)