MINDENCODE
Egyedi szoftverfejlesztés

Kérdése van? Hívjon minket!
+36 (30) 490 9950
Vagy töltse ki kapcsolati űrlapunkat!
1. A díj típusa
Ft/kg

Reméljük hasznosnak találja ezt az alkalmazást ‒ kérjük gondoljon ránk mint informatikai vagy nyomdaipari partnerként a jövőben is!

Hiányzik valamilyen funkció, esetleg valami nem jól működik? Kérjük jelezze, vagy !

A termékdíj

A 2011. évi LXXXV törvény értelmében 2012. január 1.-étől a nem csak a termékdíj köteles cikkek köre bővölt, hanem a fizetési kötelezettség is áttevődött a csomagolás előállítójáról a csomagolás összetevőinek gyártójára illetve forgalmazójára. Ezzel jelentős új adminisztrációs teher hárul pl. a nyomdákra.

E kalkulátorral első verziója a kissebb nyomdák igényeit veszi célba, azaz a reklám díj és a csomagolóanyagdíj kiszámítására van lehetőség. A támogatott díjtípusok körét természetesen bővíteni szeretnénk ‒ kérjük írja meg ön is mire van szüksége. Jelenleg az egyéni díjszabás opcióval bármilyen súly alapú díjtétel számítható ‒ vagy szükség esetén (pl. a szabályozás változásakor) a reklám és csomagolóanyagdíj számítható más díjszabással.

Az alapanyag

A kalkulátor egyszerre egy, téglalap alakú ismert átlagsúlyú alapanyagból (pl. A2-es kartonpapírból) készült tétel díjvonzatát számítja ki. A átlagsúly megadása nem kötelező, ehelyett lenetebb lehetőség van a teljes tétel súly megadására.

Az anyag mérete a szabányos méretek közül választható ki, vagy megadható egy egyedi méretezésű téglalap. Egyéb formájú (pl téglatest felület), vagy eltérő méretű ívekből álló termék méret pontos megadására a kalkulátor e verziójában csak arány becsléssel van lehetőség ‒ lásd lentebb.

A termék mérete és terjedelme

Több lapból álló termék esetén megható a lapok száma. Pl. egy 8 A5-ös oldalaú reklámcélú termék katalógus négy A5-ös lap. (Ez persze két darab A4-es ként is felvihető ‒ a súly szempontából nincs különbség)

Formára vágott csomagolóanyag esetén a termék nyilván nem tartalmazza a teljes ívet. A levágott anyag aránya százalékban adható meg. Tehát pl. 10% esőlék esetén a teljes alapanyag 10%-a kerül a kukába a gyártás során.

A tényleges terület és pédányszám ismeretében megkapjuk a díjköteles súlyt. A terület és a súly szükség esetén kézzel korrigálható. Amennyiben az anyagsúlyt nem adtuk meg akkor most muszály megadni a súlyt.

A díj összege

A súly és a díjszabás ismeretében pedig már adódik a díjtétel, ennek a bruttó és nettó értéke is megjelenik. Az ÁFA mértéke a korábbiakhoz hasonlóan itt is állítható.

Sok sikert a kalkulátor eredményes használatához!

Nyomdai vállalat­irányítási rendszer, az ön igényei szerint testre­szabva.

FAVORIT-
Nyomda

nagyban nyomtatunk

  • Dobozok
  • Átkötőszalagok
  • Plakátok
  • Cimkék, Öntapadó (papírra és vinilre)
  • Prospektusok
  • Kasír ívek

Önnek ez a vállaltirányítási szoftver kell!

Költséghatékony megoldás: adunk Önnek egy ERP programot ingyen, és testre szabjuk igényeinek megfelelően!